Historie

Historie

Het pand Daalseweg 309 dateert uit het eind van de dertiger jaren en heeft altijd een horecabestemming gehad. Enkele namen die het café in de loop van de jaren heeft gehad zijn: Den Hoek, Het Oosten, De Instuif en La Mancha.

Café Jos vroeger

 Het begin van Café Jos

Sinds 1977 draagt het café de naam Café Jos. Jos Lamers startte Café Jos op 1 Januari 1977. Op 1 Maart 1978 nam Martien Evers, destijds student en wonend op kamers boven Café Jos, de exploitatie over. In de jaren zeventig en tachtig kon Café Jos het best getypeerd worden als een studentencafé. Vanuit deze achtergrond hebben wij ons vanaf de jaren negentig ontwikkeld tot Neerlands eerste Meesterschenkerij.

Café Jos nu

Café Jos Meesterschenkerij

Ons Café biedt een groot assortiment, hanteert een hoge kwaliteitsnorm en combineert dit met een eersteklas service. Dit leidde er enige jaren geleden toe dat Café Jos in de Nederlandse Café Top 100 een vaste waarde werd. In 2004 en 2005 als het op twee na beste café van Nederland en in 2006 en voor 2007 het op één na beste café van Nederland.

In 2008 werd Café Jos weer gekozen als op twee na beste café van Nederland waarna voor het jaar 2009 de kroon op het werk gezet werd; Café Jos werd gekozen als beste café van Nederland. Vanaf het jaar 2009 is Café Jos opgenomen in de eregalerij van de Café Top 100. Daarnaast heeft Café Jos de naam als meest opmerkelijke buurtcafé van Nederland gekregen.

Vanzelfsprekend zet Café Jos deze ontwikkeling in de toekomst door.